Vermoeid maar zeer voldaan wil ik graag nog even met u terug kijken op een fantastisch verlopen VLV rally. U mag wel weten dat als de laatste deelnemer binnenkomt en alle vrijwilligers ook weer heelhuids aan de finish zijn er dan een enorme last van mij afvalt. Gelukkig verliep alles gladjes mede door het weer en de inzet van onze vrijwilligers.  De pechgevallen werden adequaat geholpen en voor zover mogelijk werden de gestrande deelnemers thuis gebracht, wat erg op prijs werd gesteld. Hulde voor al onze vrijwilligers en u mag wel weten dat ik zeer content ben met deze groep.

Dan nu de rally ; de 1e regularity is toch, ondanks dat laatste stuk onverharde rijweg, bijzonder goed gereden (had ik niet verwacht) dus chapeau voor de rijders. Afstand en te rijden tijd waren bekend, alleen de gem. snelheid niet. Die was 32 km/u.

De 2e reg. was een afstand van 4.5 km en de te rijden tijd was dus 450 seconden.

De 3e reg. in het kaartlees gedeelte was echter een slagveld.  Ook na de tijdcontrole op punt 7 reden 50 equipes de verkeerde route naar punt 8 en daar kwamen de echte rally rijders boven drijven en werd het klassement bepaald. Overigens was de afstand slechts 3.6 km en de te rijden tijd bedroeg 360 seconden.

Ook trapten er toch weer een paar equipes in de val die ik bij vakje 23 in de middag route had geprojecteerd. Die ervaren rallyrijders trappen daar niet meer in, dus zal ik voor volgend jaar weer wat andere instinkers moeten bedenken.

Volgend jaar????????, jawel bij leven en welzijn staat de 16e VLV gepland op zaterdag 25 mei 2019.

Wij zien u dan graag terug.

Uw Ritmeester,

Dick van Dijk.

Categories: VLV 2018

2 reacties tot nu toe.

  1. Klaas en Tineke schreef:

    wat hebben we weer een prachtige dag gehad, mede door de organisatie en het weer kon niet beter, hulde ook aan de vele vrijwilligers ! Tot volgend jaar.

  2. Bas & Martine schreef:

    We vonden het een schitterende dag! We willen iedereen bedanken die ervoor hebben gezorgd dat alles zo goed is verlopen. Het was onze eerste rally met de Fiat spider, maar we zijn volgend jaar zeker weer van de partij!

  • Archief