Elk jaar rijden we de zondag vóór de rally de hele route met de vrijwilligers om te laten zien waar de diverse posten (stempelposten, begin- en eind van de regularities en diverse controles) zich op de cruciale momenten moeten bevinden. Maar ook om nog eventuele oneffenheden glad te strijken. Dat ging vandaag (zondag 19 mei) niet helemaal zonder slag of stoot. We moesten de bezielende leiding van moeder-overste Hopman missen omdat deze was geveld door een virus (beterschap Willeke, snel beter worden). Het gezelschap ging voortvarend op weg onder steeds betere weersomstandigheden. De route verliep dusdanig gladjes dat we nog een onverwachte koffiestop moesten maken omdat we anders veel te vroeg in Leer zouden aankomen. Een geopende brug en een kudde overstekende koeien zorgden even later voor enige vertraging, zodat we weer iets later aankwamen dan de bedoeling was. Algemene reactie van de vrijwilligers: prachtige gevarieerde ochtendroute.

Ook heeft cafe Extrablatt in Leer op deze dag de kans om een (letterlijke) proeve van bekwaamheid af te geven. Met een nieuwe uitbater en een nieuwe kok is dat natuurlijk nog maar de vraag. Aan de enthousiaste reacties te horen zijn ze weer geslaagd.

Ook de middagroute verliep keurig volgens planning totdat een van de busjes ineens niet meer kon schakelen. Gelukkig wist Riekele van de TD een noodoplossing toe te passen zodat de bus weer richting Nederland kon. Het belang van deze extra service was gelijk weer duidelijk, we hopen wel dat niemand hier volgende week gebruik van hoeft te maken.

Eindoordeel van de vrijwilligers: prachtige route met verrassende nieuwe stukken. We hopen dat u zaterdag net zo geniet als wij vandaag hebben gedaan.

Categories: VLV 2019

Eén reactie tot nu toe.

  1. Klaas en Tineke Banga schreef:

    Zo te lezen komt het allemaal goed, en het weer wachten we af. Hopelijk is Willeke van de partij zaterdag, beterschap Willeke !!

  • Archief