Zaterdag 8 mei 2004 werd de Oldtimerrally Veendam-Leer-Veendam gehouden. Meer dan honderd oldtimers reden van Veendam naar Leer (Dld) en weer terug. Dit is een afstand van meer dan 80 kilometer. Burgemeester Ab Meijerman reed mee in de eerste, en tevens oudste, oldtimer die startte: een Australische Crossley uit 1926.

DSCN0365

De organisatie van de rally Veendam-Leer-Veendam was in handen van de heer Dick van Dijk. De rally startte bij de parkeerplaats bij de Sorgvliethal om 9.30 uur. Vervolgens startte om de 45 seconden een nieuwe deelnemer. De deelnemers reden via Meeden, Westerlee, Heiligerlee naar Beerta. Vanuit Beerta vertrokken de deelnemers naar Nieuw-Beerta om vervolgens in Nieuweschans de grens over te steken. Vanuit Nieuweschans reden de oldtimers naar Ditzumverlaat en Bingum om vervolgens rond 11.15 uur aan te komen in Leer.

Tussen de oldtimers zaten een aantal bijzondere exemplaren. Bijvoorbeeld een Rolls Royce uit 1938 die ooit van Sir Winston Churchill is geweest. Voor het eerst zet deze oldtimer ‘voet’ op Duitse bodem.
Aan de finish aan de Kerkstraat voor het Raadhuis werden de deelnemers van de rally op ludieke wijze onthaald.

  • Archief