Na een koude start en ochtendroute, klaarde het weer gelukkig in de loop van de dag wat op. Onze vrijwilligers die op controleposten stonden hadden het echt Siberisch koud en ik had met ze te doen.

De 1e regularity is over het algemeen goed gereden met zelfs 4 deelnemers die 0 strafpunten hadden, u weet wel die van afstand en tijd bekend maar waar u zelf de gem. snelheid uit moest rekenen d.m.v. de formule die ik in de briefing bekend had gemaakt (was plm. 35 km./u).

De 2e regularity was 3 km. en moest in 300 seconden worden gereden. Hier waren 3 equipes met 0 strafpunten.

De 3e regularity in het kaartleesgedeelte was toch weer de scherprechter voor het klassement. Afstand was 4.4 km en de te rijden tijd was 528 seconden. Hier was niemand met 0 strafpunten.

Wat ons echter wel verbaasde dat er zoveel equipes de 2e tijdproef hebben gemist. Toch in de instinker van de ritmeester getrapt bij vakje 10 op blz. 4 van de middagroute? Daar was ook eenzelfde situatie vóór de 8e kilometer, echter u kon daar niet rechtsaf door het verscholen bordje van doodlopende weg en dan hoeft dat niet in de routebeschrijving te staan, vandaar dat u waarschijnlijk dacht we hebben deze situatie al gehad.

Ook zijn er hier en daar wat stempels gemist en hoe dat kan is ons eigenlijk een raadsel want dat was toch niet zo moeilijk.

Al met al weer een geslaagde rallydag met 1 pechgeval, die wij netjes naar de finish hebben gebracht en die op eigen gelegenheid ook weer goed is thuis gekomen. Uiteraard zijn er ook weer verbeterpuntjes in ons vizier gekomen en daar gaan we hard aan werken om het volgend jaar nog meer te stroomlijnen.

Graag tot volgend jaar,

Uw Ritmeester
Dick van Dijk

Categories: VLV 2019

2 reacties tot nu toe.

 1. admin schreef:

  Geachte heer Vogelzang,

  Helaas is onze kledingsponsor weggevallen en het zelf aanschaffen en bedrukken van T-shirts bleek dusdanig duur dat het dit jaar helaas niet tot de mogelijkheid behoorde.

  Bij het aanrijden van de tweede tijdproef hebben een flink aantal deelnemers zich verkeken in een situatie zo’n 200 meter eerder. Hier was een (bijna) vergelijkbare situatie als vakje 10 (linksaf), maar die was niet geldig omdat rechtsaf een doodlopende weg was (doodlopende wegen worden niet niet meegerekend).

  Met vriendelijke groet,
  Organisatie Veendam-Leer-Veendam

 2. j.vogelzang schreef:

  waarom moest je de t.shirt maat weten ? ,wat mij opviel dat er na afloop geen aandenken is voor iedereen ,hadden we toch wel verwacht,voor die 100 euro. was verder mooie rit maar bij 2e tijdproef smiddags was een gaos ,iedereen kwam van elke kant en niemand wist welke kant op. groeten jan vogelzang

 • Archief