Nog 3 weken en dan is het weer zover, de 16e oldtimer rally Veendam-Leer-Veendam op zaterdag 25 mei as. Voor zover u dat nog niet hebt gedaan, wordt het nu de hoogste tijd om uw oldtimer even uit te testen en te prepareren voor deze rally. Uit eigen ervaring weet ik dat je dat niet op het laatste moment moet doen,dus nu de hoogste tijd om aan de slag te gaan.

Ook nog even wat nuttige tips ,dit vooral voor de nieuwelingen onder de deelnemers. Een viltstift, liniaal, loupe en/of een goede leesbril maar vooral een klembord zijn nuttige instrumenten om aan boord te hebben. Voor de echte rally rijders is een stopwatch natuurlijk ook een veel gebruikt instrument. Dit jaar mag u ook gebruik maken van een digitale stopwatch.

Speciaal door de beginners wordt vaak de truc gebruikt van de natte vinger uit het raam steken, opdat ze weten in welke richting ze moeten rijden als ze al een beetje verdwaald zijn, helpt altijd want iedereen is tijdens al onze rally’s weer aan de finish gekomen.

Dan nog even een tip voor alle deelnemers;  lees nog even de reglementen door.

Binnenkort publiceren wij de doorkomstplaatsen en de doorkomsttijden op onze web site .

Tot zaterdag 25 mei as.

P.S .de starttafel waar u uw rally bescheiden kunt afhalen is vanaf 07.00 uur geopend in hotel Parkzicht t.o. start en finish op het Museumplein, waar u wordt ontvangen met koffie en/of thee aangeboden door Brouwhotel Parkzicht.

De briefing begint zaterdag morgen 25 mei as. om 08.00 uur. Dan worden de laatste details en evt. wijzigingen bekend gemaakt. Ook krijgen dan de nieuwelingen onder de deelnemers enige uitleg over het bol-pijl systeem en vanaf 09.00 uur beginnen wij om de 40 seconden te starten en wel op nummer vanaf no. 1 enz. U kunt zelf wel ongeveer uw starttijd berekenen, maar hou wel rekening met deelnemers die niet op komen dagen of te laat zijn. Wij wachten op niemand en starten gewoon door.

Uw ritmeester vertrekt om exact 08.45 uur als voorrijder in de route.

Bij de herstart in Leer  ’s middags om 13.30 tot 14.30 uur verstrekken wij om de 20 seconden in willekeurige volgorde de ontbrekende route OP VERTOON VAN UW STEMPELKAART. U kunt dan rustig vertrekken omdat de klassementsproef onderweg in de route is gepland. Uitzondering wordt gemaakt voor de oudste oldtimers uit klasse A, die hebben voorrang bij het uitdelen van dit startdocument, maar daar heeft u wel begrip voor.

Uw ritmeester,

Dick van Dijk.

Categories: VLV 2019

Commentaar gesloten.

  • Archief