Uitgerekend op de waarschijnlijk mooiste dag van deze herfst besloten Dick van Dijk en ondergetekende de ochtendroute te controleren en een begin te maken met de middagroute van de VLV 2018. Op vrijdag 17 november scheen het zonnetje volop en de natuur liet zich in alle tinten goud, geel, rood en bruin op zijn mooist zien.

Het eerste gedeelte, inclusief het kaartleesgedeelte klopte als een bus. Helaas was een klein gedeelte afgesloten wegens wegwerkzaamheden, maar we gaan er van uit dat dat in mei toch wel opgelost zal zijn.

Een geplande koffiepauze bij de immer gastvrije familie Borg leidde tot een nieuw inzicht (bedankt Jan en Anneke voor jullie gastvrijheid en plaatselijke kennis) en we pasten een gedeelte van de reeds bestaande route aan met een spectaculair mooi stukje. Na de nodige herberekening van de kilometers reden we weldra door gebieden en over weggetjes die u waarschijnlijk zelf nooit gevonden zou hebben. Nogmaals; het prachtige herfstweer zorgde voor een geweldige beleving.

Na een tussenstop in Leer om de inwendige mens te versterken en nog wat herberekeningen op de route los te laten, begonnen we aan de middagroute. Er zijn niet veel mogelijkheden om de grens over te steken om weer richting Veendam te komen, maar Dick is er wéér in geslaagd nieuwe weggetjes toe te voegen. Het middag-kaartleesgedeelte zorgt waarschijnlijk ook weer voor een beslissende score. Prima te doen, maar wel het hoofd er even bijhouden!

Concluderend kunnen we zeggen; schitterende route en mooie uitdagingen voor zowel chauffeur als navigator.

Jan R. Kloosterman

Categories: VLV 2018

Eén reactie tot nu toe.

  1. Klaas Banga schreef:

    en nou maar hopen dat dit weer geen voorbode is van de rit in 2018 !! We gaan voor zon !!

  • Archief