De vroege zondagmorgen (verzamelen vanaf 8:00 uur bij Parkzicht in Veendam) begon stralend. Na koffie op het terras en uitleg van Dick vertrokken we om stipt 9:00 uur. Dick heeft een strak tijdregime. Vanwege de nieuwe autosponsor hadden we dit jaar twee busjes tot onze beschikking, het ultieme schoolreisjesgevoel. De ochtendroute liep op rolletjes, alles klopte. Onderweg werden de diverse teams hun controle- en stempelposten aangewezen met eventuele uitleg. In Bourtange werden we door Jan en Anneke Borg gastvrij onthaald op een pitstop en koffie. Dick had voor de gelegenheid gevulde koeken meegenomen. Ook boorde Dick mij een ritje op Jan z’n Lanz (wat een geweldige tractor) door de neus door te verkondigen dat we zo weer op de rit moesten. Tijdschema’s en zo. Zonder noemenswaardige problemen kwamen we rond etenstijd in Leer aan.

In Café ExtraBlatt (voorheen Hollywood) werden we ook gastvrij ontvangen voor het voorproefje van het buffet, wat voor de gelegenheid aan tafel werd geserveerd. Niets dan lof voor het gebodene! Op het Denkmalplatz, wat nu eindelijk helemaal af is, werd het parkeerschema grondig doorgenomen. Daarna op naar het begin van het kaartleestraject waar de auto van Dick mysterieus verdween om in de gaten te kunnen houden of iedereen wel de juiste route wist te vinden. Het kaartleesgedeelte in de middag is pittig, maar goed te doen als je maar alert blijft. Toen we de grens naderden sloeg het weer om en hadden we af en toe wat regen. Hopen dat het tijdens de rally wel droog blijft.

Eenmaal weer in Veendam aangekomen konden we constateren dat het weer was gelukt een prachtige route neer te zetten met een paar leuke uitdagingen. Opvallend dit jaar was het geringe aantal pitstops en de bijbehorende foto’s van Dick aan een slootrand. Hij was bij aankomst in Veendam trouwens wel erg snel richting toilet verdwenen. 🙂

Namens alle vrijwilligers wensen wij u alvast een fantastische VLV 2017!

 

Foto’ van het voorrijden

Categories: VLV 2017

2 reacties tot nu toe.

  1. zo te zien word er weer correct gewerkt met controle van de rit, de DS staat al te sudderen in de garage, wij hebben er weer zijn in !

    • admin schreef:

      Als jullie samen met de DS ook nog een zonnetje meenemen kan de dag alvast niet meer stuk 🙂
      Tot zaterdag!

  • Archief